Benefietconcert t.b.v. VerenigdeHoop 9 februari

Download hier het programmaboekje als PDF of klik er hieronder doorheen.

Op vrijdag 9 februari 2024 wordt er in de Wilhelminakerk in Ridderkerk-Slikkerveer een benefietconcert gegeven ten bate van de nieuw opgerichte Ridderkerkse stichting ‘VerenigdeHoop’. Aan het concert werken diverse bekende musici mee: naast Christelijk koor ‘Rejoice’ zijn dat Corné van der Giessen (panfluit), Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo) en Cornelis den Ouden (piano). Jan Peter Teeuw zal naast het dirigeren van Rejoice ook orgelspelen.

Op het programma staan veel bekende liederen voor koor- en samenzang. Daarnaast spelen de instrumenten een aantal bekende lichtklassieke en populaire werken.

Stichting ‘VerenigdeHoop’ heeft als doel het bieden van hulp vanuit christelijke, Bijbelse waarden in landen die behoren tot derde wereld- / ontwikkelingslanden. De stichting realiseert haar doel onder meer door medische apparatuur die in Nederlandse ziekenhuizen afgeschreven is, opnieuw gebruiksklaar maken en te transporteren. Hierbij is technische ondersteuning en instructie van groot belang om de lokale hulpverlening te verzelfstandigen. Dit vergroot de zelfredzaamheid, zodat ook in de toekomst de geboden hulp blijft bestaan. Een oud Chinees spreekwoord zegt immers: ‘Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag, leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.” Dát is wat stichting ‘VerenigdeHoop’ voor ogen heeft: hulp voor nu, maar ook voor in de toekomst!

Jong en oud van harte welkom!

De avond begint om 20:00 uur. De deuren aan de Bourgondischelaan 1 gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er tijdens de avond een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor stichting ‘VerenigdeHoop’. Digitaal doneren via onderstaande QR-code is ook mogelijk.