Huisbijbelkring

Sinds september 2010 zijn er in onze gemeente vier huisbijbelkringen. Op een huisbijbelkring wordt elk jaar een bijbelboek behandeld, aan de hand van een bijbelstudieboekje. Alle vier de kringen behandelen hetzelfde bijbelboek; aan het begin van het seizoen wordt dit bijbelboek ingeleid tijdens een plenaire bijeenkomst in de kerk.

Een huisbijbelkring wordt, zoals het woord al zegt, bij de kringleden thuis gehouden. Dit geeft een ontspannen sfeer, waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. De kring wordt geleid door een kringleider, maar het is de bedoeling dat ook de leden van de kring zich zo veel mogelijk inzetten. Dit gebeurt door een goede voorbereiding op elke kringavond en doordat de kringleden om beurten inleiding verzorgen. Niet iedereen komt elk jaar aan de beurt, dus mocht bij een van de kringleden dit niet aandurven, dan is dat geen probleem. Het gebeurt ook regelmatig dat leden met elkaar de inleiding houden, zodat degene die ‘plankenkoorts’ heeft, op de avond zelf op de achtergrond kan blijven. De avond duurt van 20.00 (koffie) tot 22.00 uur en bestaat uit zingen, bidden, een inleiding door een van de leden en het bespreken van vragen.

Ook is er aandacht voor gezelligheid en versterking van de onderlinge band doordat men samen koffie drinkt. Na afloop is er ook nog gelegenheid om gezellig even na te praten. Iedereen is welkom op een van de kringen. Wie een avond mee wil draaien om te kijken of het iets voor hem/haar is, kan contact opnemen met Alex Lagerwerf, telefoonnummer: 0180 – 411246 of via mail.