Op donderdag 16 april was het eindelijk zover: na voldoende dagen zonder neerslag verscheen er in alle vroegte groot materieel om de toren te impregneren en deze weer geheel waterdicht te maken. Na de afronding van de renovatie van de binnenzijde door ons manusje-van-alles Schop is nu ook de buitenkant piekfijn in orde.  Met behulp van een hoogwerker met een enorme reikwijdte konden alle zijden goed behandeld worden.

We maakten van de gelegenheid gebruik om ook de wijzerplaten van de klok een schoonmaakbeurt te geven. Overigens stond die klok de achterliggende dagen regelmatig stil. De reden was overduidelijk: kauwen probeerden een nest te  maken en gooiden door kleine openingen constant takken naar beneden, die vervolgens het uurwerk blokkeerden.  Onze klokkenspecialist De Jong heeft er heel wat werk aan gehad, maar we zijn weer bij de tijd!

Verder werden enkele pannen van het dak gerepareerd, zodat we hopelijk voorlopig weer droog zitten. Ook in de tuin is hard gewerkt, alles ziet er weer keurig uit. Tuinman Verhoeven heeft het in de –groene– vingers!